czwartek, 19 kwietnia 2012

Bardzo lekki deser z musli




Lekki, niskokaloryczny deser, który zaspokoi ochotę na słodycze. Zawiera zdrowe składniki i owoce. Doskonałe w połączeniu z lekkim sorbetem.. Deser znaleziony w dodatku Ciasta i desery miesięcznika "Przyjaciółka".

SKŁADNIKI:
2 szklanki musli
3 gruszki
4 łyżeczki cukru trzcinowego
4 łyżki płynnego miodu
szczypta cynamonu
5 łyżek zimnego mleka
3 łyżeczki oliwy (pominęłam)

Gruszki obrać, miąższ pokroić w kostkę. Ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego , oprószyć cukrem trzcinowym i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 minut.
Musli wymieszać z cynamonem i posypać owoce. Mleko wymieszać z miodem i polać nim całość.
Wstawić ponownie do piekarnika na kolejne 10 minut.
Podawać natychmiast po przyrządzeniu.
SMACZNEGO :)



1 komentarz: