środa, 18 kwietnia 2012

Crumble owsiane z gruszką




Pyszne owsiane crumble z gruszką. Deser, którego reklamować nie trzeba...

SKŁADNIKI:
10 dag płatków owsianych
6 dag maki razowej
12 dag masła roślinnego
10 dag cukru trzcinowego
1/2 łyżeczki cynamonu
2 gruszki

Gruszki obrać, pokroić w kostkę i przełożyć do naczynia żaroodpornego.Składniki na kruszonkę zagnieść razem rękami i posypać deser. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 20-25 minut.
Rewelacyjnie smakuje z sorbetem gruszkowym...

SMACZNEGO :)



6 komentarzy:

  1. szybko, smacznie i pożywnie! świetny pomysł!

    OdpowiedzUsuń
  2. Zdecydowanie nie trzeba - on reklamuje sie sam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. kurcze, nie wyobrażam sobie jeść tego z masłem roślinnym. Może mam małą jednak wyobraźnię :D Pozdrawiamy Tapenda

    OdpowiedzUsuń
  4. Dlaczego nie mam takich małych, fajnych naczyń żaroodpornych? :( Już by stały w piekarniku z gruszką :)

    OdpowiedzUsuń
  5. owsianą kruszonkę porwałam od Ciebie i przykryłam jabłka z rodzynkami. Pycha, pozwól, że poślę przepis dalej :)

    OdpowiedzUsuń