czwartek, 31 maja 2012

Sałatka z ogórkiem i wędzonym łososiem


Doskonałe połączenie świeżego ogórka, wędzonego łososia i koperku. Sałatka jest lekka, pyszna - idealna na ciepłe dni. Mocno koperkowa. Polecam!

SKŁADNIKI:
1 op.mix sałat
100 g łososia wędzonego w plastrach
1 ogórek zielony
1 łyżka koperku
dressing: 1 łyżeczka musztardy francuskiej, 1 łyżeczka octu winnego, 4 łyżki oliwy z oliwek, 1/4 łyżeczki soli, świeżo zmielony pieprz



Sałaty rozłóż na półmisku. Ogórka obierz i zetrzyj na tarce w plastry. Na sałacie ułóż ogórka oraz kawałki wędzonego łososia.
Wszystkie składniki dressingu umieść w słoiczku, dokładnie zamknij i wstrząsaj kilkanaście sekund.
Polej sałatkę tuż przed podaniem.


2 komentarze: